ANTWERPS MANIFEST

’t stad maken we samen!

Betaalbare woningen, meer scholen, bijkomende arbeidsplaatsen, minder files, samenleven in diversiteit… Antwerpen staat voor veel uitdagingen waar wij Antwerpenaren, politici, ambtenaren en organisaties samen iets aan willen doen.
 

Want Antwerpen, daar zijn we trots op

Wij Antwerpenaren houden van onze stad. Of we nu van buiten of van binnen de ring zijn. Wij wonen, werken en leven samen in de schoonste stad van ‘t land. Wij bruisen van de ideeën. En wij hebben goesting om ’t stad mee te maken. Een stad om trots op te zijn, gemaakt door jou en mij en ons allemaal.
 

Antwerpen heeft één miljoen handen

We zijn ondertussen met 500.000 Antwerpenaren, dat zijn meer dan één miljoen handen die een steentje kunnen bijdragen. Als vrijwilliger, werknemer of politieker. In verenigingen, scholen en ziekenhuizen, op straat en in de wijk,… Laten we een stad zijn van helpende handen.
 

Antwerpen weet veel

Wij zijn samen de ogen en oren van ‘t stad. Twee miljoen voelsprieten die elke dag informatie verzamelen over de knelpunten in het verkeer, het vuil op de straat, de manier waarop je ontvangen wordt aan een loket,… Laten we een stad zijn waarin informatie gedeeld en ervaringen uitgewisseld worden.
 

Antwerpen, een denktank van een half miljoen

Stel je voor: een denktank van 500.000 Antwerpenaren die meedenkt over ‘t stad. Dat leidt gegarandeerd tot slimmere beslissingen, betere keuzes en een beleid dat gedragen wordt door heel ’t stad. Samen rond de tafel in adviesraden, wijkoverleg, stadsdebatten,… Laten we een stad zijn vol overleg en dialoog.
 

Antwerpen maken we samen

't stad maken we samen is niet zomaar een slogan. Het vraagt tijd, moed en energie van ons allemaal om een open stad te zijn. Een stad met ruimte voor initiatief en kansen om mee het beleid van ’t stad te maken. Laten we kiezen om samen die stad te maken, een Antwerpen om trots op te zijn, gemaakt door jou en mij en ons allemaal.
 
Ja, ik wil mee ‘t stad maken. Antwerpen, je kan op mij rekenen. Ik onderteken 't Antwerps Manifest.