Crowdmapping 2060

Door middel van interactieve wandelingen willen we een collectieve ‘kaart’ maken die zo gevarieerd mogelijk de sociale realiteit en beleving van de wijk 2060 in kaart brengt. De kaart visualiseert een web van relaties en verhalen, relaties en contrasten: hoe ervaren en waarderen inwoners de wijk, hoe wordt de publieke ruimte gebruikt, welke plekken zijn populair bij welke groepen etc. Dit willen we bereiken via wandelingen, want samen wandelen doet mensen nadenken over hun omgeving en stimuleert een plaatsgerichte dialoog. Door de gedachten, verhalen en bevindingen die de deelnemers aan elkaar vertellen te registreren krijgt de kaart stilaan vorm.
Bovenal is de wandeling een sociale activiteit die mensen aanzet tot uitwisseling en verschillende bewonersgroepen uit de buurt met elkaar in contact brengt en samen doet reflecteren over 2060. De kaart is daarbovenop een referentie van wat er in de wijk aan meningen, kennis en informatie aanwezig is, waar beroep op gedaan kan worden in dialoog met bv. De stad, projectontwikkelaars enz.

Hoofdpartners/organisatoren: Tim Devos (doctoraatsonderzoeker geografie KUL), Antwerpen aan ’t woord, Citylabo/Antwerpen Averechts, Universiteit van het Algemeen Belang
Partners; CAW, Free Clinic/Activering, Samenlevingsopbouw

 Meer info via Tim Devos: tim.devos(at)ees.kuleuven.be