Allereerste 'co-creatieve' fietsroutekaart in Antwerpen is een feit (dankzij burgerbegroting district Antwerpen)

Antwerpen-Noord heeft als eerste wijk in Antwerpen een eigen fietskaart. De fietskaart leidt je langs 80 interessante of praktische plekken en initiatieven. Uiteraard alle fietswinkels, fietsenmakers, fietspaden, … Maar ook alle scholen, de samentuinen van Antwerpen-Noord, toeristische trekpleisters, praktische adressen. Aan de achterkant vind je de Antwerpen-Noord Quiz en een aantal droombeelden van hoe de wijk er in het jaar 2060 zou kunnen uitzien.
De kaart is handig voor inwoners van de wijk. Maar ook op school in de klas zou de kaart gebruikt kunnen worden (kinderen, jongeren, volwassenen, …). De kaart bevat veel foto’s en de taal is bewust eenvoudig en laagdrempelig. Ook is de fietskaart handig voor mensen die met de fiets in Antwerpen-Noord komen werken. En tenslotte is het ook een ideaal hulpmiddel om te discussiëren over de toekomstige mobiliteit en ruimtelijke planning van Antwerpen-Noord.
De fietskaart is bedacht en gemaakt door fietsende buurtbewoners van 2060. De fietskaart is niet commercieel, gratis en up to date. Overal in de buurt te verkrijgen (zolang de voorraad strekt). Uiteraard is dit een levende en groeiende kaart. Wil je graag ook iets op de kaart zetten in Antwerpen-Noord, stuur dan zeker een mailtje naar 2060kaart@wens.be.
Deze fietskaart was enkel mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de Burgerbegroting van het district Antwerpen, de stad, mobiliteitsexperten, Antwerpenize, Antwerpen aan’t woord, …

Zie ook www.2060.be, www.antwerpenize.be

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.