Coördinator

Ik ben Koen Wynants, woon in Antwerpen-Noord (2060) en ben sinds 2008 actief bij Antwerpen aan’t woord. Eerst als vrijwillig kerngroeplid. Vanaf 2010 ben ik bij de vzw Antwerpen aan ’t woord in dienst als coördinator.

Mijn favoriete uitspraak is 'Verander de wereld, begin aan je eigen voordeur’. 
Antwerpen is voor mij ’t stad alwaar da’k nie zen geboren, maar wellicht wel zal staarven…
Mijn grootste passies zijn muziek, eten, drinken, steden, … en participatie!
Aaw spreekt mij vooral aan omdat ik enorm veel bijleer over heel veel verschillende mensen, enorm veel contact heb met veel verschillende mensen, leer werken en leven met verschillende mensen, omdat het gaat over de essentie van het leven in een stad; samen de stad maken!
Participatie betekent voor mij ook democratische innovatie; veranderingen in de samenleving en de wereld leren begrijpen.
Aaw heb ik leren kennen door onze voorzitter Jan Vincke met wie ik aanvankelijk professioneel een samenwerking had. Nu is hij mijn baas, maar vooral ook een hele goeie vriend!
Ik maak zelf de stad door in mijn eigen wijk af en toe initiatieven te nemen, bij Antwerpen aan’t woord heel veel initiatieven te ondersteunen, met mensen contacten te leggen, soms nog es vrijwillig te koken in Trix…
Participatie in onze stad is belangrijk omdat ’t stad een verantwoordelijkheid is van ons allemaal. Iedereen wil zijn eigen leven kunnen leiden. Maar we moeten op de ene of andere manier ook samen leven in de stad. Daarvoor kan je niet anders dan klappen met elkaar!
Mij vrijwillig inzetten voor mijn stad geeft mij enorm veel energie en voldoening!

Info en projecten: