Eef Flo

Mijn naam is Eef. Ik woon in Merksem.
Antwerpen aan ’t woord heb ik leren kennen door het grote Stadsgesprek “maak de stad” van 11 november 2012. Ik herken dezelfde idealistische drive en passie bij de mensen actief binnen deze vzw. Het duurde dan ook niet lang voor ik actief lid ben geworden. Binnen Antwerpen aan ‘t woord werk ik voornamelijk mee binnen de kerngroep en bij de organisatie van Burendag.

Mijn motto is : verbeter de wereld, begin gewoon zelf. Wacht niet tot een ander een probleem oplost, maar steek gewoon zelf de handen uit de mouwen. Zelf initiatief nemen in plaats van lijdzaam toe te zien, geeft mij kracht, energie en voldoening.

Het woord dat mij het beste typeert is ‘gedreven’. Een propere straat, stad en planeet is daarbij mijn persoonlijke dada. Ik ben daarom de beweging Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil gestart. De bedoeling is om mensen in beweging te zetten om zelf hun leefomgeving proper te houden door middel van lokale zwerfvuil opruim-acties.

Ik maak zelf de stad door actief de handen uit de mouwen te steken. Als het gesneeuwd heeft, veeg ik niet alleen mijn eigen stoep maar trek ik gewapend met een forse sneeuwschep door de hele wijk om overal een handje toe te steken. Ik hou ervan om op deze manier al ‘spelend’ mensen met elkaar te verbinden. “Beter een goeie buur dan een verre vriend” geldt zeker in de stad. Op een prettige en vreedzame manier samenleven is super belangrijk. Participatie betekent voor mij dan ook vooral dialoog en kruisbestuiving tussen alle stadsbewoners. Samen met anderen op een positieve manier zaken in beweging krijgen. Daar zet ik mij graag voor in.