Jan Vincke, voorzitter

Mijn naam is Jan Vincke. Ik woon in Antwerpen Zuid.
Ik ben sinds 2004 lid van Antwerpen Aan’t Woord. Eerst als lid van een reflectiegroep. Sinds 2006 als voorzitter van de kerngroep. Ik heb Antwerpen aan ‘t woord leren kennen door Paul Lermytte die meedeed aan een workshop die ik begeleidde.
Beroepshalve begeleid ik overlegprocessen en groepen.
Mijn (levens) motto: wie ’t kleine nie eert is ’t grote nie weert (of nog: kijk en het glas is halfvol). Het woord dat mij het beste typeert is ‘leergierig’.
Mijn passie is creatief koken (met eten en met mensen). In mijn vrije tijd ben ik (naast Antwerpen aan’t woord) bezig met voetbal, outdoorsporten, mijn vrienden, mijn kinderen en Tessa .

Aaw spreekt mij vooral aan omdat het enthousiaste mensen met een verschillende achtergrond samenbrengt. Dat levert nieuwe inzichten, verrassende ontmoetingen en memorabele momenten op.
Participatie is voor mij een werkwoord. Het is samen verantwoordelijkheid krijgen en nemen, samen de handen vuil maken en samen op ontdekkingstocht gaan. Participatie in onze stad is belangrijk omdat het mensen verbindt met elkaar en met de stad.
Binnen Antwerpen aan ‘t woord werk ik voornamelijk mee aan het opzetten van overlegprocessen (vb. Park Groot Schijn, Mijn Mobiliteit, …) en het organiseren van de kerngroep.

Antwerpen is voor mij als de kathedraal. Wondermooi maar er is nog werk aan. Als buitenmens-in-de-stad geniet ik het meest van de Schelde en elk groen parkje, groot of klein.
Ik maak zelf de stad door zoveel mogelijk mensen in mijn omgeving aan te zetten om mee de stad te maken. Ik hou ervan om te luisteren naar de verhalen van mensen.
Mij vrijwillig inzetten voor mijn stad geeft mij energie en een gratis spiegel.