Over de Ring Zuidoost - Feedbacksessie

Beste Ringbouwers van Zuidoost,

Ben jij klaar om mee de toekomst te ontwerpen? De verkennings- en onderzoeksfase is bijna afgelopen. We nodigen je graag uit voor twee belangrijke momenten. Om ons optimaal te organiseren vragen we je om in te schrijven.

23 november 2017 - Feedbacksessie - Vragen verdienen antwoorden
De afgelopen maanden verzamelden we samen heel wat informatie en vragen. Voor we samen starten met het ontwerp van de toekomst is er de aangekondigde feedbacksessie. Wil je weten wat juist is afgesproken in het toekomstverbond? Wil je weten hoe wordt gezorgd voor afstemming tussen de verschillende segmenten? Wil je weten wat het ontwerpteam geleerd heeft uit alle input die is verzameld? Of ben je benieuwd naar de resultaten van de bespreking van het ontwerpteam met de intendant, de burgerbeweging, de andere ontwerpteams, … ? Schrijf je dan in voor de feedbacksessie op 23 november in Koninklijk Atheneum; Uitbreidingstraat 246, Berchem (Boven de sporthal). Snel inschrijven is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt.

Programma
19.30 Opening deuren - infomarkt
20.00 Opening informatiemoment
20.10 Antwoorden op veel gestelde vragen door Alexander D'Hooghe (Intendant) en Bert De Bondt (verantwoordelijke Vlaamse overheid)
21.15 Presentatie ontwerpuitdagingen op basis van fase 1
22.00 Hoe verder? Planning voor de komende maanden
22.15 Afsluiting

7 december: Ringdag 2 – Reis naar de toekomst
Wil je dromen van de toekomst van de Ring? Hoe zal de omgeving van Berchem kerk er binnen 30 jaar uitzien? Zullen we vogels horen fluiten in het Brialmontpark? Hoe zal er gewoond worden langs de Ring? Rijden er nog auto’s over de bruggen van de Ring? Welke dromen heb jij voor de toekomst van de Ring? Inspireer de ontwerpers met jouw beelden van de toekomst en schrijf je in voor Ringdag 2. Samen bouwen we aan de toekomst. Om iedereen de kans te geven mee te dromen organiseren we drie sessies. De locatie maken we later bekend. Inschrijven is verplicht!

Wil je aanwezig zijn op een of beide sessies schrijf je dan hier in; https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6l3yDb5yCVtzETMhBxwoDwhx9NHON....

Samen dromen we meer! Roep dus zeker je familie, vrienden, buren, collega’s, … op om mee te komen dromen.

Hopelijk tot binnenkort,

Contactadres: Zuidoost@overdering.be

Het laatste nieuws van team Zuidoost

• Je kan Team zuidoost volgen via Facebook.
• Een overzicht is gemaakt van alle vragen die zijn verzameld tijdens de infosessies. Een synthese van deze vragen is ook aan de intendant, Vlaanderen en de stad doorgegeven om antwoord te krijgen.
• Wekelijks kan je terecht op ATV voor een reportage over een van de segmenten van het 'over de Ring project'. Vorige week was er een reportage op ATV over de Algemene vergadering van team zuidoost.
• In de week van 6 november was er een intens overleg met de intendant, experten van de Vlaamse administratie, de stad en de verschillende burgerbewegingen. Ook werden er nog drie luistersessies georganiseerd.
• Van 30 oktober tot 10 november was er een online bevraging die peilde naar de criteria voor de afweging van prioritaire projecten en de evaluatie van de eerste fase. 125 mensen vulden de bevraging in. Het resultaat wordt gepresenteerd op de feedbacksessie van 23 november.
• Op 14 november was er de derde bijeenkomst van de P-groep. Samen met een groep enthousiaste Ringbouwers van zuidoost evalueerden we de eerste fase van het participatieproces. Ook brainstormden we over hoe we nog meer Ringbouwers kunnen bereiken. Het verslag van de P-groep geeft een beeld van de resultaten. Wil jij mee nadenken over de participatie stuur dan een mailtje naar Zuidoost@overdering.be!

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.