Uitnodiging - Sportkickstarter district Antwerpen - 28 november 2017

Breng jij het district Antwerpen mee in beweging? Ben jij actief in een club of sport je zelfstandig? Wil je senioren, jongeren, nieuwkomers, ... of andere specifieke doelgroepen in beweging krijgen? Gezien je achtergrond nodigen we je graag uit om dinsdag 28 november vrij te houden voor de eerste Sportkickstarter van het district Antwerpen. Wij zijn er van overtuigd dat jij mee het district in beweging kan zetten. Daarnaast vragen wij u ook om aan eef@antwerpenaantwoord.be aan te geven voor welke van de verschillende labo's en netwerkmomenten u zich graag aanmeldt.

Achtergrond
Veel inwoners van het district Antwerpen zijn graag in beweging. Ze doen dit om gezond te blijven, om beter te worden in een competitie, om (nieuwe) mensen te leren kennen. Zowel recreatief als competitief beweegt er heel wat in het district Antwerpen. Er gebeuren ook heel wat inspanningen om inwoners aan het sporten te brengen. Toch lijkt het voor veel inwoners niet zo eenvoudig om een locatie, club, andere sporters, ... te vinden. Als we nu verschillende soorten kennis en ervaring samenbrengen, zouden we dan niet meer mensen in beweging kunnen krijgen?

Via de burgerbegroting van het district Antwerpen hebben we (Antwerpen aan't woord) middelen gekregen voor het project "Sportkickstarter". Doelstelling van dit project is om een aanpak uit te werken en uit te testen die vraag en aanbod rond sportthema's zou kunnen samenbrengen. In het verleden hebben we een dergelijke aanpak al met succes toegepast op o.a. stimuleren van fietsen in de stad en parkeeraanbod.

Programma Sportkickstarter
Tijdens deze eerste Sportkickstarter leggen we de aanwezige kennis en lopende initiatieven samen rond drie uitlopende onderwerpen. Daarnaast denken we ook na over mogelijke oplossingsrichtingen. U kan zich aanmelden voor een of meerdere onderwerpen. We voorzien daarnaast ook ruimte voor netwerking.

12u30 Netwerkmoment met broodjeslunch

13u30 Sportkicklabo 1
Hoe krijgen we een groter recreatief aanbod (van teamsporten) voor o.a. kansengroepen? Wat zijn de drempels voor kansengroepen? Hoe pak je dit als club best aan? Of nog... hoe kunnen we zorgen dat meer (potentiële) sporters uit kansengroepen in het district de weg vinden naar het aanbod van teamsporten?

15u30 Sportkicklabo 2
Hoe ontsluiten we infrastructuur van scholen, dienstencentra, … voor sportactiviteiten? Welke initiatieven bestaan er momenteel al? Hoe kunnen we de bestaande drempels wegwerken? Of nog... hoe kunnen we zorgen dat meer ruimtes in het district beschikbaar worden voor clubs en recreatieve groepen om een sport te beoefenen?

17u30 Netwerkmoment met hapje en drankje

19u00 Sportkicklabo 3
Hoe kunnen we mensen in beweging krijgen door aanbod van niet-georganiseerde sport op publieke plaatsen bekend te maken? (vb vrienden voetballen wekelijks en willen anderen uitnodigen, iemand zoekt buitenfitnessgroep, ...)? Hoe zorgen we dat vraag en aanbod van niet-georganiseerde sport elkaar vlotter vinden? Of nog... kunnen we mensen die graag bewegen elkaar sneller laten vinden?

Plaats van afspraak

DE WINKELHAAK | HOUSE OF C
Lange Winkelhaakstraat 26
2060 Antwerpen

Denkt u nog aan andere mensen die zich hiervoor zouden kunnen interesseren? Aarzel dan niet om deze info verder te verspreiden!

Sportieve groeten,
team Antwerpen aan 't Woord

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.