Excursies, Expo, Straatacties, Speakers corner deel 1, Speakers corner deel 2, Films, Debat, Werkateliers, Maak de stad café

Droom je van een samentuin in jouw buurt?

In een samentuin kan je samen met buurtgenoten tuinieren. Maar in de eerste plaats is het een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. Iedereen is er welkom. Het district Antwerpen ondersteunt in 2016 de opstart van 10 nieuwe samentuinen in het district Antwerpen.

Hartslag 3

Het verenigd middenveld 'Hart boven hard' organiseert zaterdag 12 december de derde editie van 'Hartslag' . Ze gaan met een paar honderd mensen uitwisselen en doorpraten over mogelijke alternatieven voor de huidige toestand van het land. 

COHOUSING RANTWERPEN

COHOUSING RANTWERPEN is een kleine kerngroep op zoek naar meer enthousiaste mensen en een site in de rand van en rond Antwerpen om een cohousing of groepswoning te realiseren.Wie graag meer wil weten over hun project en interesse heeft om lid te worden van de groep, kan vrijblijvend komen luisteren aan hun infostand op het Maak de stad Festival. Cohousing is letterlijk 'Samen de stad maken'!

Zaterdag 16 november 2013 

Onze Tuin: workshop bijenhotels, stadstuinieren, …

Bewonersgroep Onze Tuin vzw is vooral actief in de sociale woonblokken in Sint-Andries. Zij organiseren tal van initiatieven die het leven in Sint-Andries aangenamer en duurzamer maken. Ze hebben in de betonnen binnenstad ondertussen meer dan 100 m² moestuintjes in de wijk Sint-Andries gebouwd. Tijdens het Maak de stad Festival nodigen zij u uit om samen met hen bijenhotels te maken.

Platform Antwerpse Sociale Huurders (PASH): expo

Opkomen voor de belangen van de huurders. Bespreken van gemeenschappelijke problemen en samen zoeken naar oplossingen. “Samen ijveren voor betaalbare en kwaliteitsvolle huurwoningen in Antwerpen” Dat is waar de PASH al jaren voor staat. Om dat te doen organiseren ze
- Maandelijkse platformvergaderingen op de 1ste dinsdag van de maand.
- jaarlijkse Dag van de Sociale huurder.

Consul-Anten: quiz mee!

Consul-Anten zijn vrijwilligers met een hart voor Antwerpen. Ze geven digitale presentaties en begeleiden wandelingen. Ze vertellen over schilders, schrijvers, mode , muziek, architectuur, … met een specifieke invalshoek op Antwerpen.

Antwerp G-stars: demonstratiewedstrijd

De Antwerp G-stars is een G-voetbalploeg voor personen met een mentale of fysische beperking. Ze zullen een demonstratiewedstrijd spelen en zoeken hiervoor naar tegenspelers. Wie durft het opnemen tegen de beste ploeg van't stad? Supporters ook altijd welkom! 

Zaterdag 16 november 2013

14u00-15u00, Speelplaats Koninklijk Atheneum

Als je mee wil voetballen kan je je inschrijven via festival@antwerpenaantwoord.be of 0473865503.

Maak de stad café

Op het stadsfestival hopen we zoveel mogelijk gepassioneerde Antwerpenaren samen te brengen. Het moet dé plek worden om ideeën en ervaringen uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen. Waar kan dat beter dan op café? Michel Zaalblok van de Surinaamse vereniging Sudisobe vzw voorziet snelle wereldsnacks als tussendoortjes. Breng uw business naamkaartjes mee en al uw wilde plannen!

Zaterdag 16 november 2013

30j Samenlevingsopbouw: expo

Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw sleutelt al 30 jaar samen met allerhande kwetsbare groepen en minderheden aan de stad. Ze hebben een indrukwekkende portfolio aan sociale projecten uitgebouwd. Armoedebestrijding blijft ook anno 2013 een onrecht dat met man en macht bestreden moet worden. Op het Maak de stad Festival krijgt u een overzicht van 30 jaar opbouwwerk. 

Zaterdag 16 november 2013

Urban TAXI guerilla

Op zaterdag 23 juni 2012 toverden Antwerpen aan’t woord, BUNDL en vele vrienden voor dag en dauw 5.000 auto's in de Antwerpse binnenstad om tot taxi's. Via deze ludieke guerilla actie deden we een oproep aan gans Antwerpen om samen te werken aan een echte toekomstvisie voor de mobiliteit in de stad. Op het Maak de Stad Festival laten we u nagenieten van deze straffe straatguerilla.

Zaterdag 16 november 2013

Inhoud syndiceren